Ofte stillede spørgsmål

FAQ

Er du i tvivl om noget?

Vi oplever at mange af vores kunder ofte stiller de samme spørgsmål. Derfor har vi gjort det nemmere, ved at samle en liste af ‘Ofte stillede spørgsmål’. Kan du ikke finde svar på det du søger, er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at ringe eller skrive til os på:

+45 20 14 15 81 eller skrive på: info@knudsenfoto.dk

Før fotograferingen

Hvilket tøj skal vi tage på?

Vores anbefaling er tidsløst tøj. Gerne uden for meget print på – hvis der er Gurli Gris på maven af trøjen, kan det godt stjæle fokus. Hav også gerne fokus på at sokkerne gerne må være ensfarvede – det skaber en god ro på billedet.

Hvis I kan farvekoordinere tøjet en smule, er det også at foretrække. Ikke nødvendigvis fordi alle skal komme i blå, men bliv gerne enige om, om I ankommer i støvede farver eller mere klare farver. Vi er selv mest til støvede farver, så det ikke tager fokus fra Jer.

Hvad gør vi med håret?

Hvis muligt, er det at foretrække løst hår, eller frisurer hvor håret kan ses forfra. Ankommer du med hestehale, og vi tager billedet forfra, kan det på billedet ligne, at du ikke har ret meget hår.

Hvilken fotografering skal vi vælge?

Det afhænger af, hvilken type billeder I ønsker. Er ønsket primært et ansigtportræt af dit barn, et søskende portræt – uanset om det er børn eller voksne, og ikke har brug for synderligt meget tid at “tø op” på, anbefaler vi at booke en mini-session. Den varer 15 minutter – og det er meget passende til de fleste simple fotograferinger.

Har du generte børn, der har brug for at se situationen lidt an, ville jeg hellere sige at I skal gå efter en børne og familiefotografering i stedet for.

Ønsker I forskellige opstillinger, forskellige sæt tøj, forskellige baggrunde på billederne, skal I også vælge en børne og familiefotografering.

Må jeg tage min mand og mine andre børn med til en graviditetsfotografering?

Ja det kan du tro du må. Meget gerne. Vi tager som hovedregel de billeder med børnene først, da de så kan slappe af det sidste af fotograferingen. Tag gerne noget underholdning med til dem, til når vi tager de sidste billeder. Tablets og kiks og lign er mere end velkomne her 🙂

Hvilket tøj skal jeg medbringe til graviditets eller nyfødtfotografering?

Vi har omkring 30 forskellige specialfremstillede sæt tøj til graviditetsfotografering, så du behøver egentlig ikke at have andet med, end lidt forskellige sæt undertøj, til at stå i, eller til at have på under kjolerne.

Til nyfødte, har vi også både dragter, bukser og strutskørter og masser af hårbånd og huer til de nyfødte. Så tænker ikke I kommer til at mangle. Det kan dog være en idé at medbringe en første bamse, nusseklud eller hjemmelavet tæppe, hvis man ønsker at have det med på et billede.

Nyfødtfotografering - er det en god idé at tage større søskende med her?

Du kender dine børn bedst, og ved hvad de kan. Det er overvældende at være blevet storebror eller storesøster – nogen kan sagtens håndtere det og deltage på billeder, og andre synes det er for meget.

I er mere end velkomne til at forsøge at tage dem med, men hold Jeres forventninger nede, til hvad de kan præstere. Tag gerne en bedsteforældre med, der kan gå en tur op i vores venteværelse eller en tur ind i byen med dem eller tage dem med hjem, mens vi tager billeder af den lille ny.

Hvordan skal vi forberede vores barn, inden vi ankommer til fotograferingen?

Fortæl gerne dit barn, at I skal ind til Heidi og Thomas, og at I har hørt at vi godt kan være lidt fjollede.

Undgå at fortæl dit barn inden at nu skal de altså opføre sig pænt og være ordenlige (for hvad er det, når man er til fotograf – det sidste vi ønsker er børn der spekulere over om de gør noget forkert) Gør de noget her man ikke må, skal vi nok sige det til dem og Jer.

Undgå at øve smil med børnene, jeg vil hellere se om vi kan lege det naturlige smil frem på dem.

Når det så er sagt, så kender du dit barn bedst, og har det særlige behov – tager du selvfølgelig hensyn til det. 

Og er der særlige behov, som kan være en hjælp for os at kende til, så skriv det gerne ved bookingen.

Under fotograferingen

Hvor meget skal vi blande os i forhold til vores børn under fotograferingen?

I må hjælpe alt det I har lyst til, hvis I kan mærke Jeres barn har brug for det. Har Jeres barn ikke brug for det, så hold Jer hellere lidt i baggrunden.

Undgå at sige til børnene når de kommer ned, at der ikke er noget at være bange for. At det ikke er farligt, at der ikke sker noget. De hører oftest ikke ordet IKKE. De hører blot at der ER noget at være bange for, det er også farligt, og der sker helt sikkert noget.

Vi fortæller børnene hvad de skal når de er her, og I er mere end velkomne til at komme med idéer, ønsker og forslag hele vejen igennem.

Den eneste ting I gerne må hjælpe os med at sørge for, er at børnene ikke går for langt tilbage på baggrunden. Vi har en “lampe” i hver side af baggrunden, og dem må de helst ikke gå bagved.

Hvordan skal jeg stå på billederne?

Vi hjælper Jer, der er ikke nogen der er overladt til sig selv. Vi forventer ikke at man er tidligere model når man kommer til studiet, tværtimod. Det er de færreste der ved hvordan de skal stå eller sidde på et billede, og det er lige meget om det er et cv portræt eller et graviditetsportræt

Efter fotograferingen

Hvor længe går der før jeg får tilsendt mit onlinegalleri, hvor jeg kan vælge og købe mine billeder fra?

Der går ca 14 dage. Er der gået længere end de 14 dage, er vi enten ramt af forsinkelser, eller der er gået noget galt med mailen der er blevet afsendt, og så må du meget gerne kontakte os.

Jeg skulle have brugt billedet om 2 dage, hvor jeg skulle til mine forældres sølvbryllup, jeg har bare været sent ude, kan vi gøre noget?

Ja det kan vi! Vi kender det alle sammen, og det er mega frustrerende. Du er naturligvis nødt til at høre os af først om vi har mulighed for det, som kalenderen ser ud lige nu. De fleste gange kan det godt lade sig gøre, at lave et billede færdigt på 36 timer, ved betaling af et hastegebyr på 1000,- plus billedet.

Når jeg går ind for at vælge billederne, ved jeg ikke hvordan jeg finder billederne enkeltvis eller de digitale?

Se videoen herunder, det er nemmest at forklare i den 🙂

Hvornår betaler jeg for billederne?

Når vi når til din bestilling og kigger den igennem, sender vi dig en faktura på mail. Og når den er betalt, går vi igang med din bestilling.

Hvor længe går der før min bestilling er færdig?

Der går ca 10-14 dage, alt afhængigt af, hvor travlt her er. Ved tvivl, kontakt os endelig og spørg.

Hvilken kvalitet er fremkaldelserne i?

Vi fremkalder på høj kvalitets fotopapir, hvor billederne efterfølgende får en beskyttende overflade af en semi-mat laminat. Dette gør at billedet kan tåle at være i en ramme uden glas, det kan tåle at blive tørret over med en fugtig klud (ikke gnubbes hårdt, så det bliver ridset) og man slipper for træls genskind. Det ser og føles rigtigt lækkert!

Hvordan får jeg billederne når de er færdige?

Du kan vælge at få dem sendt, eller du kan vælge at afhente dem herinde hos os. Vi har en udleveringskasse, så du kan hente dem når det passer dig. Vi skal bare vide dagen, så vi kan sætte dem ud den dag. Udleveringskassen er naturligvis vandtæt.

Hvor længe efter fotograferingen kan jeg bestille mine billeder?

Vi har alle billeder liggende i et helt år efter fotograferingen, og dem du har haft købt tidligere, forsøger vi at opbevare så længe som muligt. Kontakt os endelig og spørg, hvis du har nogle gamle billeder du ønsker at købe, også selvom der er gået et år – det kan være vi stadig har dem liggende.

Ønsker du dine billeder slettet herfra, sender du os bare en mail med dit ønske, og så sletter vi dem med det samme.